Održano natjecanje Sigurno u prometu 2015.

U organizaciji Autokluba Velika Gorica, Hrvatskog autokluba, OŠ Juraj Habdelić, grada Velika Gorica-Upravni odjel za društvene djelatnosti i Županijskog ureda za prosvjetu 18. travnja je održano Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u prometno-edukativnoj akciji pod nazivom “SIGURNO U PROMETU 2015.”.

Natjecanje je održano u OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici, a na njemu je sudjelovalo 13 ekipa Osnovnih škola sa područja Zagrebačke županije i to Velike Gorice, Velike Mlake, Kravarskog, Pokupskog, Vukovine, Jastrebarskog, Klinča Sela, Krašića, Kloštar Ivanića, Dugog Sela, Božjakovine,  Zaprešića i Ivanić Grada.

Cilj i svrha ove akcije je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla. Akcija se u RH organizira na razini škola, županije i na razini države – rekli su organizatori.

Akcija se provodi u dva dijela, odnosno provjerava se znanje i stečene vještine u teorijskom dijelu natjecanja što podrazumijeva poznavanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila te praktičnom dijelu natjecanja u što spada sigurno upravljanje biciklom i svladavanje prepreka na prometnom vježbalištu.

Svaku ekipu osnovne škole čine dvije djevojčice i dva dječaka, a oni najboljeplasirani na ovom Županijskom natjecanju čine ekipu Autokluba Velika Gorica odnosno Zagrebačke županije koja će predstavljati Županiju i Autoklub na Državnom natjecanju koje će se ove godine održati od 19. do 22.svibnja u Zadru.

Dobili biciklističke kacige

Svi učesnici natjecanja su dobili priznanja, najbolje ekipe i pojedinci pehare i medalje. Posebnu nagradu je osigurao Autoklub Velika Gorica koji je nagradio najbolje plasirane učenike sa biciklističkim kacigama.

Najbolje rezultate na natjecanju ekipno je ostvarila Osnovna škola Klinča Sela. Na drugom je mjestu ekipa OŠ Dugo Selo, a na trećem su bili školarci iz Jastrebarskog

Ekipa koja će predstavljati Zagrebačku županiju i Autoklub Velika Gorica na Državnom natjecanju koje će se održati od 19. do 22. svibnja u Zadru čine dvije najbolje plasirane djevojčice i dva najbolje plasirana dječaka, a to će biti Mia Tomić i Maria Domin iz Klinča Sela, Matej Jurišić iz OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela te Ante Đerek iz OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *