Prometno-edukativna akcija “Sigurno u prometu 2016.”

a

U organizaciji Autokluba Velika Gorica, Hrvatskog autokluba i OŠ Juraj Habdelić, dana 09.04.2016. godine održano je Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u prometno- edukativnoj akciji pod nazivom “SIGURNO U PROMETU 2015.”.

Natjecanje je održano u OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa Osnovnih škola sa područja Zagrebačke županije ( Velike Gorice, Velike Mlake, Pokupskog, Vukovine, Jastrebarskog, Klinča Sela, Krašića, Dugog Sela, Zaprešića i Ivanić Grada ).


Cilj i svrha ove akcije je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla. Akcija se u RH organizira na razini škola, županije i na razini države. Akcija se provodi u dva dijela, odnosno provjerava se znanje i stečene vještine u:

  • Teorijskom dijelu natjecanja-poznavanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila
  • Praktičnom dijelu natjecanja-sigurno upravljanje biciklom i svladavanje prepreka na prometnom vježbalištu
b
a

Svaku ekipu osnovne škole čine dvije djevojčice i dva dječaka. Najbolje plasirane dvije djevojčice i dva dječaka na ovom Županijskom natjecanju čine ekipu Autokluba Velika Gorica, odnosno Zagrebačke županije koja će predstavljati Županiju i Autoklub Velika Gorica na Državnom natjecanju koje će se ove godine održati od 17. do 20.svibnja u Puli.

Nagrade

Svi učesnici natjecanja su dobili priznanja, najbolje ekipe i pojedinci pehare i medalje. Posebnu nagradu je osigurao Autoklub Velika Gorica koji je nagradio najbolje plasirane učenike sa biciklističkim kacigama.

b
a

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA “SIGURNO U PROMETU 2016.”

Na natjecanju prometno-edukativne akcije osnovnih škola Zagrebačke županije sudjelovalo je 11 ekipa sa područja Zagrebačke županije.

EKIPNO

1. MJESTO – EKIPA OŠ „JOSIPA ZORIĆA“ DUGO SELO
2. MJESTO – EKIPA OŠ „LJUBO BABIĆ“ JASTREBARSKO
3. MJESTO – EKIPA OŠ KLINČA SELA

Ekipa koja će predstavljati Zagrebačku županiju i Autoklub Velika Gorica na Državnom natjecanju koje će se održati od 17. do 20. svibnja u Puli čine dvije najbolje plasirane djevojčice i dva najbolje plasirana dječaka, a to će biti:

LARA GOLUB – OŠ „JOSIPA ZORIĆA“ DUGO SELO
IVA MADVIDOVIĆ – OŠ VELIKA MLAKA
MISLAV IVANČIĆ – OŠ „LJUBO BABIĆ“ JASTREBARSKO
PEJO BLAŽEVIĆ – OŠ „JOSIPA ZORIĆA“ DUGO SELO

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *