Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu” 2014.

U subotu 26. travnja osnovna škola Jurja Habdelića bila je domaćin županijske razine natjecanja “Sigurno u prometu”, a već provjereni suorganizator natjecanja je HAK, odn. Autoklub Velika Gorica.
Na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa, a samo natjecanje sastoji se od dva dijela: teorijskog i onog praktičnog, odn. provjerava se poznavanje prometnih pravila i spretnost u vožnji biciklom.

1
2

Natjecatelje i njihove mentore iz trinaest škola Zagrebačke županije dočekali smo s nastupom dramske grupe i narodnom brojalicom “Kaj sem zaslužil”.

3
3

Sudionike su pozdravili ravnatelj i gosp. Neven Topolnjak iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice.

5
6

Članovi Stručnog povjerenstva rasporedili su se na poligon u školskom dvorištu gdje se održavala provjera vještine vožnje biciklom i u informatičku učionicu gdje su natjecatelji rješavali test poznavanja prometnih propisa i znakova i prepoznavanja opasnosti u prometu putem online aplikacije.

7
8

U ekipi svake škole sudjelovale su dvije djevojčice i dva dječaka iz 5. razreda, a bodovi ostvareni u praktičnom i teorijskom dijelu se zbrajaju.
Predstavnik HAK-a gosp. Miljenko Bevanda uručio je nagrade najuspješnijima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *