Prometno-edukativna akcija “Sigurno u prometu 2017.”

U organizaciji Autokluba Velika Gorica, Hrvatskog autokluba OŠ Jurja Habdelića i Agencijom za odgoj i obrazovanje, dana 29.04.2017. godine održano je Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola u prometno-edukativnoj akciji pod nazivom “SIGURNO U PROMETU 2017.”. Natjecanje je održano sedmu godinu za redom u OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. Na natjecanju je sudjelovalo 12 ekipa Osnovnih škola sa područja Zagrebačke županije ( Velike Gorice- OŠ Juraj Habdelić i Eugen Kvaternik, Velike Mlake, Novog Čiča, Pokupskog, Kravarskog, Vukovine, Jastrebarskog, Klinča Sela, Krašića, Dugog Sela i Ivanić Grada ). Cilj i svrha ove akcije je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla. Akcija se u RH organizira na razini škola, županije i na razini države.

sigurno-u-prometu-2017-6
2

 

Akcija se provodi u dva dijela, odnosno provjerava se znanje i stečene vještine u:

  • Teorijskom dijelu natjecanja-poznavanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila
  • Praktičnom dijelu natjecanja-sigurno upravljanje biciklom i svladavanje prepreka na prometnom vježbalištu.

Svaku ekipu osnovne škole čine dvije djevojčice i dva dječaka.

3

Najbolje plasirane dvije djevojčice i dva dječaka  na ovom Županijskom natjecanju čine ekipu Autokluba Velika Gorica, odnosno Zagrebačke županije koja će predstavljati Županiju i Autoklub Velika Gorica na Državnom natjecanju koje će se ove godine održati od 23. do 26.svibnja u Zadru.

Nagrade

Svi učesnici natjecanja su dobili priznanja, najbolje ekipe i pojedinci pehare i medalje.
Posebnu nagradu je osigurao Autoklub Velika Gorica koji je nagradio najbolje plasirane učenike sa biciklističkim kacigama.

5
4

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA “SIGURNO U PROMETU 2017.”

Na natjecanju prometno-edukativne akcije osnovnih škola Zagrebačke županije sudjelovalo je 12 ekipa sa područja Zagrebačke županije.

EKIPNO

MJESTO – EKIPA OŠ „LJUBO BABIĆ“ JASTREBARSKO
MJESTO – EKIPA OŠ „KLINČA SELA“ KLINČA SELA
MJESTO – EKIPA OŠ  VELIKA MLAKA

Ekipa koja će predstavljati Zagrebačku županiju i Autoklub Velika Gorica na Državnom natjecanju koje će se održati od 23. do 26. svibnja u Zadru  čine dvije najbolje plasirane djevojčice i dva najbolje plasirana dječaka, a to će biti:

ANJA STOJKOVIĆ – OŠ „LJUBO BABIĆ“ JASTREBARSKO
NIKOLINA KOMAREC – OŠ „KLINČA SELA
FRAN FALICA – OŠ „KLINČA SELA“
BRANKO JANKOVIĆ – OŠ „LJUBO BABIĆ“ JASTREBARSKO

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *